Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Koronavírus: 476 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Két újabb idős áldozata van a világjárványnak hazánkban.

Egészségügyi dolgozó  a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán Kistarcsán 2020. április 30-án.
Egészségügyi dolgozó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán Kistarcsán 2020. április 30-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Nem csillapodik a koronavírus járvány második hulláma: a koronavirus.gov.hu csütörtöki összesítése szerint 476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a COVID-19 fertőzést, és elhunyt két idős, krónikus beteg.

Mint írták, Magyarországon eddig összesen 11 091 fő esetében azonosították a vírust. A járvány áldozatainak száma 630-ra emelkedett, 3990-en már meggyógyultak a betegségből. A kormányzati portál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 5571 fő.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A legfertőzöttebb régiónak Budapest és környéke számít, Budapeseten 4466, Pest megyében 1464, Fejér megyében 598, Komárom-Esztergom megyében 401 fertőzést regisztráltak eddig. Továbbra is Békés megye (55) számít a járvány szempontjábl legkevésbé érintett területnek.

Többet tesztelnek

Az, hogy több fertőzést regisztrálnak annak is betudható, hogy jóval több tesztet végeznek el, mint korábban.

„Az utóbbi napokban háromszorosára nőtt a mentők által elvégzett koronavírus-mintavételek száma” – közölte Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A főigazgató elmondta, arra törekednek, hogy 24-48 órán belül kiérkezzenek mindenkihez, aki tüneteket mutat vagy bizonyíthatóan szoros kontaktusba került egy fertőzöttel.