Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Jövő héttől nem tartózkodhat együtt hatnál több ember Angliában

De csak nem egy háztartásban élők viszonylatában él a szigorítás.

RövidenRöviden
Utcai maszkárus Londonban 2020. március 24-én.
Utcai maszkárus Londonban 2020. március 24-én. Fotó: Flickr/Nickolay Romensky

Hat főben korlátozza a jövő héttől Angliában a brit kormány azoknak a számát, akik épületekben és szabadtéren összegyűlhetnek, miután az utóbbi napokban jelentősen emelkedett az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma.

A Downing Street által szerda hajnalban ismertetett intézkedés alapján jövő hétfőtől a parkokban, az éttermekben, a pubokban és egyéb közösségi létesítményekben hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében.

A rendelkezés vonatkozik a magánlakásokra is, nem terjed ki ugyanakkor az iskolákra, a munkahelyekre, a szervezett csapatsport-eseményekre, valamint az esküvőkre és a temetésekre. A korlátozás alól mentesülő események és helyszínek teljes listáját a brit kormány a héten közzéteszi.

Az új rendelkezés szigora mindazonáltal messze elmarad a koronavírus-járvány első szakaszában, március végén életbe léptetett intézkedésekétől, amelyek alapján kettőnél több, nem egy háztartásban lakó ember még közterületen sem tartózkodhatott együtt, a nem közös háztartásban élő családtagok és ismerősök sem látogathatták egymást, és csak élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás igénybevétele, valamint napi egy rövid testedzés végett lehetett kilépni az utcára.

A brit kormány júniustól fokozatosan és komoly mértékben enyhítette a korlátozásokat, ám az utóbbi napokban ismét jelentősen emelkedett a vizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma, amely a hétvégén megközelítette a 3 ezret, bár kedden már nem érte el a 2500-at.

A kedd délelőtt zárult 24 órában 32 halálesetet jelentettek a brit egészségügyi hatóságok. Nagy-Britanniában eddig több mint 17 millió koronavírustesztet végeztek el, és ezek közül 352 560 lett pozitív. A halálos áldozatok száma meghaladja a 41 ezret.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét