Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

A Jobbik megint előhúzta a kémiai kényszerkasztrálást

Első esetben csak választható, visszaesőként viszont kötelező lenne.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én.
Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pedofil és más szexuális bűncselekmények büntetésének szigorítását, az elkövetők kémiai kasztrálásának bevezetését javasolta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik két politikusa, Andor Balázs pártelnök és Beleznay Zsuzsanna, a párt nő- és családpolitikáért felelős politikusa.

A Jobbik már 2010-ben előállt az ötlettel, majd 2016-ban ismét megfuttatta, de nem aratott nagy sikert. 2019-ben aztán már a Jobbikból kivált mikroközösség, a Mi Hazánk Mozgalom verte az asztalt a kémiai kasztrálásért, 2018-ban pedig a fideszes Boldog István is ezt javasolta.

Andor Balázs, a párt alelnöke szerint azért vették elő ismét az ötletet, mert az utóbbi idők „felháborító bírósági ítéletei” azt mutatják, komoly gondok vannak e téren, ezért országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be.

A rend pártjaként a magyar polgárok, az áldozatok és a védtelen emberek pártján fognak állni mindig, azokkal szemben, akik „valamiféle kőkorszaki mentalitást követve” embertársaikban csak zsákmányállatot látnak, legyen szó két lábon járó, „öregező” sakálokról, diplomatajelmezbe bújt pedofilokról vagy szexuális erőszakot elkövetőkről – fogalmazott Andor.

Szigorúbb büntetést a pedofilokkal, szexuális erőszaktevőkkel szemben! A kémiai kasztrálás bevezetését kezdeményezi a Jobbik.#anderbalázs #drbeleznayzsuzsanna

Posted by Ander Balázs on Tuesday, September 8, 2020

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős politikusa azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon egyre nő a pedofil és más szexuális bűncselekmények, valamint a visszaeső elkövetők száma. Hozzátette, a kémiai kasztráció olyan gyógyszeres kezelés, amellyel a töredékére lehet csökkenteni a visszaesők kétötödös arányát.

Azt javasolták, hogy ezen bűncselekmények letöltendő szabadságvesztésre ítélt elkövetői számára első esetben választható, visszaesőként viszont kötelező legyen a kémiai kasztráció.

A kémiai kasztrálásra van példa a szomszédunkban: Ukrajnában 2019-ben módosították a büntető törvénykönyvet, azóta lehetőségként ezzel a büntetési tétellel is számolniuk kell a 18 évesnél idősebb, de 65 évnél fiatalabb szexuális bűnelkövetőknek.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz