Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Újabb tankok érkeznek Magyarországra kedden

Újabb tankok érkeznek Magyarországra kedden
Fotó: Magyar Honvédség/honvedelem.hu

Ismét új harckocsik érkeznek Magyarországra, a német páncélosokat szállító katonai konvojra a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Hegyeshalom és Tata között kell számítani a keddi nap folyamán.

A két új Leopard 2A4-es harckocsit Németországból hozzák Tatára, a katonai szállítójárművek a Hegyeshalom határátkelőhely – M1-es autópálya – 1-es számú főút útvonalon közlekednek majd.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Van még, ahonnan ezek jönnek

Hazánk összesen 44 új Leopard 2A7+ harckocsit vett Németországtól, ezen kívül 12 felújított Leopard 2A4 jön kiképzési célokra – írta korábban a 24.hu. Az első Leopardok júliusban érkeztek meg Magyarországra.

A haderőfejlesztés viszont itt nem ér véget, a jövőben további 24 darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarack is várható, emellett Wisent 2-es műszaki járműveket, illetve Rheinmetall HX és TGS logisztikai járműveket is beszerez a honvédség. A harcjárművek pontos beszerzési költsége hivatalosan nem ismert, korábban annyit lehetett tudni, hogy az összeg meghaladja az 500 millió eurót.

De még ez sem minden, a német gazdasági és energiaügyi minisztérium adatai alapján Magyarország 2019 első félévében 1,76 milliárd euró értékben vásárolt fegyvereket Németországtól (ha esetleg bárkiben megfogalmazódna a kérdés, hogy újabban miért nem kritizálja olyan bőszen Németország a magyar állapotokat, errefelé keresendő a válasz).

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt