Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Mától bizottság támogatja Magyarországon a szoptatást

25 taggal kezdi meg munkáját a testület.

Mától bizottság támogatja Magyarországon a szoptatást
Fotó: Flickr/David Leo Veksler

„Megalakult a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság, amelynek célja, hogy emelkedjen Magyarországon az anyatejjel táplált csecsemők száma”

– közölte a jó hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn. Azt írták: a bizottság Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár „jelenlétében alakult meg”.

A közlemény idézte Horváth Ildikót, aki szerint a születést követő első hat hónapban a kizárólagos anyatejes táplálás az újszülött egészségének alapja, egész életét meghatározza és az anya-gyermek közötti minél szorosabb kötődést jelenti. A helyettes államtitkár pedig arról magyarázott, hogy az anyával kialakított közvetlen kapcsolat különösen fontos az anyatejes gyermekek egészségesebb fejlődése, egyes betegségek kialakulásának megelőzése és a gyermek nyugodt pszichológiai fejlődésére kifejtett hatása miatt.

A bizottság 25 taggal kezdi meg munkáját, a testületet négy évig Gárdos László neonatológus, gasztroenterológus, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke vezeti.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!