Forró kocsiba zárta lányát egy házaspár Nyíregyházán, mentő vitte kórházba a gyereket

Többen próbáltak segíteni a lányon, végül a szélvédő bezúzásával sikerült kimenteni.

Forró kocsiba zárta lányát egy házaspár Nyíregyházán, mentő vitte kórházba a gyereket
Fotó: police.hu

Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja nyomoz a rendőrség egy mezőkeresztesi házaspár ellen, akik tegnap délután több órára bezárták 14 éves lányukat a tűző napon parkoló autóba Nyíregyháza-Sóstófürdőn.

A rendőrség közleménye szerint a 34 éves férfi és 37 éves felesége három gyerekével érkezett a strandra vasárnap délután. Az állatpark közelében parkoltak le autójukkal, melyben otthagyták kamaszlányukat. Az apa felhúzta az elektromos ablakokat, majd a központi zárral lezárta a kocsit.

A rendőrségnek egy járókelő szólt, hogy a tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt. A lány belülről, segítője pedig kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült.

Mire odaértek a rendőrök, már többen próbáltak segíteni a lányon. Az egyenruhások, látván a kétségbeesett lányt egy segítővel betörték a kocsi szélvédőjét, és kiemelték a lányt az utastérből. A felhevült állapotban lévő fiatalt, a mentők vitték kórházba.

A mentés után érkeztek meg a szülők, akik azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet. Abban a tudatban voltak, hogy a központi zárral lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről.

Kapcsolódó hírek