Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt

Egy szemtanú robbanásról, lángcsóváról és hatalmas füstről számolt be.

Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt
Fotók: Facebook/Huszár Tibor

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg.

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelében

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelébenKigyulladt és lezuhant egy hőlégballon szeptember 5-én kora este Válnál. Az esethez az érdi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a váli önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy kukoricásban találták meg a kosár és a ballon égő maradványait, és egy vízsugárral eloltották a lángokat. A ballon kosarában négyen voltak, közülük hárman ki tudtak menekülni a kosárból, őket a martonvásári önkéntes és szabadnapos hivatásos tűzoltók találták meg, majd a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja. Videó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Saturday, September 5, 2020

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Honvédkórházba szállították. A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök – mondta a szóvivő.

https://www.facebook.com/huszar.tibor/posts/4409001612505043

Robbanásról, lángcsóváról ír egy szemtanú

A kajászói önkormányzat Facebook-oldalán egy szemtanú azt írta a baleset kapcsán:

„3 hőlégballon szállt fel Baracskán. Én a családommal bicikliztem. Általában a Baracskai vasút oldalban szoktak leszállni ezért arra mentünk mi is hogy lássuk őket, de tovább mentek. Mi a réten megfordultunk, akkor felnéztem az égre hogy merre vannak a ballonok, aztán egy robbanás, lángcsóva és hatalmas fekete füst. A kosár leszakadt, 3-an ki tudtak ugrani, a 4. társuk sajnos fent maradt és lezuhant.”

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten