Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt

Egy szemtanú robbanásról, lángcsóváról és hatalmas füstről számolt be.

Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt
Fotók: Facebook/Huszár Tibor

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Honvédkórházba szállították. A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök – mondta a szóvivő.

https://www.facebook.com/huszar.tibor/posts/4409001612505043

Robbanásról, lángcsóváról ír egy szemtanú

A kajászói önkormányzat Facebook-oldalán egy szemtanú azt írta a baleset kapcsán:

„3 hőlégballon szállt fel Baracskán. Én a családommal bicikliztem. Általában a Baracskai vasút oldalban szoktak leszállni ezért arra mentünk mi is hogy lássuk őket, de tovább mentek. Mi a réten megfordultunk, akkor felnéztem az égre hogy merre vannak a ballonok, aztán egy robbanás, lángcsóva és hatalmas fekete füst. A kosár leszakadt, 3-an ki tudtak ugrani, a 4. társuk sajnos fent maradt és lezuhant.”

Kapcsolódó hírek