Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt

Egy szemtanú robbanásról, lángcsóváról és hatalmas füstről számolt be.

RövidenRöviden
Lezuhant egy hőlégballon Fejér megyében, egy ember meghalt
Fotók: Facebook/Huszár Tibor

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg.

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelében

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelébenKigyulladt és lezuhant egy hőlégballon szeptember 5-én kora este Válnál. Az esethez az érdi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a váli önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy kukoricásban találták meg a kosár és a ballon égő maradványait, és egy vízsugárral eloltották a lángokat. A ballon kosarában négyen voltak, közülük hárman ki tudtak menekülni a kosárból, őket a martonvásári önkéntes és szabadnapos hivatásos tűzoltók találták meg, majd a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja. Videó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Saturday, September 5, 2020

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Honvédkórházba szállították. A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök – mondta a szóvivő.

https://www.facebook.com/huszar.tibor/posts/4409001612505043

Robbanásról, lángcsóváról ír egy szemtanú

A kajászói önkormányzat Facebook-oldalán egy szemtanú azt írta a baleset kapcsán:

„3 hőlégballon szállt fel Baracskán. Én a családommal bicikliztem. Általában a Baracskai vasút oldalban szoktak leszállni ezért arra mentünk mi is hogy lássuk őket, de tovább mentek. Mi a réten megfordultunk, akkor felnéztem az égre hogy merre vannak a ballonok, aztán egy robbanás, lángcsóva és hatalmas fekete füst. A kosár leszakadt, 3-an ki tudtak ugrani, a 4. társuk sajnos fent maradt és lezuhant.”

Ezek is érdekelhetnek

Meghalt az egyik sofőr az M0-son délelőtt történt balesetben

Katasztrófavédelem: rengeteg elakadt járművet mentettek a havazás és az ónos eső miatt

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M85-ösön, Kópháza közelében

Ágymelegítős matrac gyulladt ki, meghalt egy ember Apcon

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek