Indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban

Minden eszközt, védőfelszerelést a Fővárosi Önkormányzat forrásaiból szereztek be.

Védőruhát viselő férfi a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona udvarán 2020. április 9-én.
Védőruhát viselő férfi a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona udvarán 2020. április 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán, miután Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel.

Azt írták, a koronavírus-járvány a közösségi terjedés szakaszába lépett, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok közül már több helyen van látogatási és kijárási korlátozás. Megjegyezték:

míg korábban kórházakból került be az idősotthonokba a vírus, most több más módon bekerülhet, ezért a második hullám másfajta feladat elé állítja az intézményvezetőket és a dolgozókat.

A koronavírus-járvány második hullámra való felkészülésről tartott egyeztetésen a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetői arról tájékoztatták a főpolgármestert, hogy minden eszközt, védőfelszerelést sikerült a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból beszerezniük, és indul a folyamatos tesztelés az intézményekben.

A kommunikáció az intézményvezetők és a fenntartó között folyamatos, ha szükséges, online megbeszéléseket tartanak majd – olvasható a közleményben.

Emlékeztettek: Karácsony Gergely főpolgármester korábban egy kilenc pontból álló utasítást adott ki a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetőinek, ezek között szerepelt, hogy védőeszközökből két hétre elegendő készlettel kell rendelkezniük, felül kell vizsgálni az engedélyezett férőhelyszámot, és írásban kell rögzíteniük, hogyan tudják izolálni a fertőzöttnek bizonyult lakókat. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint az idősotthonok végrehajtották ezt a kilencpontos főpolgármesteri utasítást.

Kapcsolódó hírek