Gazdaság

213 millió forintból „újítottak fel” egy sportlőteret Zalaegerszegen

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Bűnügy

Négy lány félholtra vert egy 10 éves fiút Kemecsén, az iskolaudvaron szerdán

Koronavírus: további kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

„Egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja” bemehet.

Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én.
Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben további fővárosi és vidéki kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat.

Nem lehet látogatni a betegeket keddtől a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, az Észak-közép-budai Centrumban (Szent János kórház), az Új Szent István Kórház és Szakrendelőben, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, valamint a Bajcsy-Zsilinkszky Kórház és Szakrendelő telephelyein.

A járványügyi helyzetre tekintettel, a dolgozók és a betegek egészségének védelme érdekében vasárnap látogatási tilalmat rendeltek el a Bajai Szent Rókus Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán. Szintén megtiltották a betegek felkeresését a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephelyén.

Komárom Esztergom megye kórházai közül Esztergomban és Dorogon rendeltek el látogatási tilalmat a koronavírus terjedésének megelőzésére. Komáromban hétfőtől nem lehet látogatni a fekvőbetegosztályokat, a tatabányai Szent Borbála kórházban és tatai részlegén pedig márciustól folyamatos látogatási tilalom van érvényben.

Látogatási tilalom lépett életbe a szombathelyi Markusovszky Kórházban is, ez kiterjed a kórház valamennyi telephelyére és osztályára.

A közlések szerint a csomagküldési és kapcsolattartási jogokat mindenütt biztosítják. A súlyos állapotú betegeket és a kiskorúakat, valamint a szülő asszonyokat közvetlen hozzátartozó látogathatja, illetve a beteg kérésére őt felkeresheti egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja, betartva a higiénés szabályokat.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!