Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Kamuhírrel hergeli olvasóit a Pesti Srácok a szivárványcsaládok ellen

Szombaton is fölbugyogott a „jobboldali újságírók morális fölénye”.

RövidenRöviden
A plakát, melyet a Pesti Srácok szerint a rajta szereplő szervezetek jegyeznek, miközben azok több napja cáfolták, hogy nincs közük hozzá.
A plakát, melyet a Pesti Srácok szerint a rajta szereplő szervezetek jegyeznek, miközben azok több napja cáfolták, hogy nincs közük hozzá.

„Terhes és szőrös transznemű párral akar hódítani a LMBTQ-lobbi a Ferencvárosban – A Momentum és a CEU a háttérben”

írta szombaton a Pesti Srácok kormánylapban egy Tisóczki Flóra nevű szerző annak kapcsán, hogy Budapesten, Ferencváros több pontján olyan plakátok jelentek meg az elmúlt napokban, melyeken egy terhes várandós transzgender nő(?) és egy vélhetően férfi látható, azzal a felirattal, hogy

„A szivárvány családok gyönyörűek!”

Tisóczki Flóra kamuhíre a Pesti Srácokon.

Tisóczki Flóra kamuhíre a Pesti Srácokon.

A messziről is kamuszagú, szándékosan provokatív plakátot – mint az már korábban kiderült –, nem a kép alján feltüntetett szervezetek készítették és tették ki, ez azonban a propagandalapot nem akadályozta meg abban, hogy három nappal a cáfolatok után is hazugsággal traktálja olvasóit.

A Budapest Pride ugyanis már szerdán közölte, hogy „a plakátokhoz sem tartalomban, sem vizuálisan” nincs közük és nem tudják, ki csinálta őket – ehhez Tisóczkinak csak fel kellett volna lapoznia a szervezet Facebook-oldalát:

„Úgy gondoljuk, hogy ezeket ismét azzal a céllal kezdték terjeszteni, hogy a közvéleményt az LMBTQ közösség ellen hangolják. Külföldön ez már bevett gyakorlat, hogy a szélsőjobboldaliak szándékosan olyan plakátokat készítenek, ami heves érzelmeket vált ki az emberekből és megpróbálják ezeket úgy elterjeszteni, mintha LMBTQ szervezetek (vagy LMBTQ embereket támogató szervezetek) készítették volna.”

Az elmúlt pár napban több helyen is megjelent Budapest utcáin az alábbi plakát, amire a mi logónkat is rátették az…

Posted by Budapest Pride on Wednesday, August 26, 2020

A Humen Online szintén még szerdán cáfolta, hogy közük lenne a plakátokhoz, és azt is írták: az érintett szerveztek feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen a hatóságoknál.

Hogy a Pesti Srácok szerzője vagy szerkesztői miért nem ellenőrizték a plakát valódiságát, mielőtt ismét őrjöngésig hergelték olvasóikat, rejtély, bár túl sok ész nem kell hozzá, hogy valószínűleg pontosan ez lehetett a szándék.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Itt a bejelentés: ő lesz az új kormányszóvivő

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot