Dunakeszi és Göd között fákat tört ki a szél

Sok riasztást kapott a katasztrófavédelem a zivatarok miatt a fővárosban és térségében.

Tűzoltók távolítják el a vihar miatt az úttestre dőlt, kitört fákat Dunakeszi és Göd között 2020. augusztus 29-én.
Tűzoltók távolítják el a vihar miatt az úttestre dőlt, kitört fákat Dunakeszi és Göd között 2020. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Rövid idő alatt több mint hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton kora este.

Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé. Több riasztást kaptak Újpestről, Zuglóból és Gödről is.

A katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek kiszivattyúzásához riasztották.

A vasútnál is fennakadás van

A Mávinform szombat este azt közölte: a viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához.

A Budapest-Győr vonalon is jelentős késésekre kell készülni: Győr és Öttevény között szünetel a vonatközlekedés, mivel az egyik vágányon a felsővezeték is leszakadt egy szakaszon, a másik vágányon pedig a felsővezetékre faágak estek.

Vasárnapra már a hőség miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetéseket, de zivatarok is érkeznek, erről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó hírek