Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

150 milliárdért építhetik Mészáros Lőrincék az atlétikai stadiont

A Szijjártót luxusjachtoztató Szíjj László érdekeltsége is ott van az alvállalkozók közt.

Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én.
Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Záév Építőipari Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen beadott árajánlata nyert a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél, így e két cég, valamint alvállalkozóik építhetik a 2023-as atlétikai vébére készülő budapesti stadiont.

A döntésről beszámoló 24.hu azt írja, az ajánlat nettó 150 milliárd forintról szól. Ennyiből húzzák fel a 40 ezres stadiont, melyhez több kiegészítő beruházás – egy közel 170 méteres gyalogos és közúti aluljáró, vasúti pálya, hajóállomás, gyalogos híd, árvízvédelmi védvonal – is tartozik.

A pénz ezúttal sem gurul a NER körén kívülre: a Záév ugyanis Mészáros Lőrinc érdekköre, a Magyar Építő Zrt. pedig Paár Attila WHB-csoportjához tartozik.

Az alvállalkozók közé a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. valamint a V-Híd Zrt. mellé a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. is befért. Utóbbi cég Mészáros üzlettársa, a tiszakécskei Szíjj László érdekkörébe tartozik, ő volt ugye Szijjártó Péter külügyminiszter adriai luxusjachtos botrányának másik főszereplője.