Öten koronavírusosak lettek a Szent István Egyetem gólyatáborában

Az egyetem ezután arra jutott, hogy talán nem kellene megtartani a további gólyatáborokat.

Egészségügyi dolgozó  a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán Kistarcsán 2020. április 30-án.
Egészségügyi dolgozó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán Kistarcsán 2020. április 30-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Öten elkapták a koronavírust a Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborában

írja a 444.hu az egyetem tájékoztatása nyomán.

A vírust szervezőknél és résztvevőknél is kimutatták, mindenki tünetmentes, két hétig azonban karanténban maradnak. Úgy tudni, az egyetem campusai továbbra sem érintettek, de a járványhelyzet miatt a további gólyatáborait már nem tartják meg.

Az egyetem ugyanakkor hangsúlyozta, a szükséges óvintézkedések megtétele mellett zajlott a gólyatábor, a regisztrációnál és a tábor egész terültén több pontban voltak kézfertőtlenítők, és naponta ment a résztvevők non-kontakt hőmérőzése. A résztvevők maszkot vittek a táborba, amit az odavezető úton is viselniük kellett.

„Minden eszközt, amit rendszeresen használtak, fertőtlenítettek, az egyszer használatos eszközöket egyből kidobták. Evéskor a konyhai személyzet maszkban szolgálta ki a hallgatókat. Minden program (kivéve az Uszodaest, ahol folyamatos fertőtlenítés történt) szabad téren zajlott, a takarító személyzet rendszeresen fertőtlenítette a mosdókat és a zuhanyzókat”

– idézi a cikk az egyetem közleményét. Hangsúlyozták, mindenki a szabályoknak megfelelően viselkedett, az egyetem megtette a bejelentést a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé is.

Kapcsolódó hírek