Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Meghalt két beteg és huszonkettővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügyi dolgozók a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán.
Egészségügyi dolgozók a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Meghalt két idős, krónikus beteg, és huszonkettővel 5155-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

Azt írták: az elhunytak száma 613-ra emelkedett, 3695-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 847. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. Kórházban 59 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7420-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 397 092.

Kiemelték, az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy voltak, akik észlelték magukon a tüneteket, de nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

„A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön”

– fogalmaztak.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2246) és Pest megyében (754) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (393), Komárom-Esztergom (316), Zala (279), Csongrád-Csanád (158), Borsod-Abaúj-Zemplén (156) és Veszprém megye (154) a sor végén pedig Békés megye áll (19).