Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Baleset

Elképesztő baleset történt az M1-esen, mindketten elaludhattak a kamion vezetőfülkéjében

Megérkezett a hidegfront, vasárnap országszerte várhatók zivatarok

Megérkezett a hidegfront, vasárnap országszerte várhatók zivatarok

Vasárnapra országszerte adtak ki figyelmeztetést a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt is. Ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megjött a hidegfront

MEGJÖTT.Tegnap estig hamisítatlan nyári időnk volt, az ország nagy részén zavartalan napsütéssel, csapadék nélkül, 29-33 fokos csúcshőmérséklettel. A közeledő hidegfront hatására a késő délutáni óráktól a nyugati megyékben már megnövekedett a felhőzet és eső, zápor, zivatar is előfordult. A front csapadékrendszere a Dunántúl felett elgyengült, így a ma reggeli órákig csupán pár mm csapadék esett, már ahol egyáltalán volt csapadék. A hidegfrontokra jellemző jelenségek közül a szélerősödés is megjelent, viharos erejű széllökést csak Kab-hegyen mértek. A front tehát változást hozott időjárásunkban, hatására hazánk nagy részén ma már megszűnik a hőség.

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Saturday, August 22, 2020

Veszélyjelzésükben azt írták: előbb a nyugati, majd a középső megyékben is, napközben pedig már keleten, északkeleten is várhatók zivatarok, amelyekhez viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, lokálisan felhőszakadás (20-30 milliméternyi csapadékkal) és kisméretű jég társulhat. Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül alakul. A hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!