Szerdán is lecsaphatnak a zivatarok, kiadták a veszélyjelzést

Gépjármű közlekedik heves záporban Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én.
Gépjármű közlekedik heves záporban Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az összes megyére figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt, felhőszakadások veszélye miatt pedig a Dunától keletre sárgul az összes megye:

Figyelmeztetés a várható felhőszakadások miatt.

Figyelmeztetés a várható felhőszakadások miatt.Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint a hét harmadik napján – mely a szerencséseknek az utolsó munkanap a négynapos hétvége előtt –, az ország nagyobb részén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporral, zivatarral. Ugyanakkor elsősorban az északkeleti, keleti megyékben a felhőzet csak lassan kezd el szakadozni, és arrafelé jóval nagyobb számban várható további eső, zápor, zivatar.

Az északnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik. Ezekhez elsősorban intenzív csapadék társulhat (többnyire 10-30 mm), de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között lesz, de a felhős északkeleti tájakon csupán 21, 22 fok várható. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó hírek