Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Müller Cecília kapta idén a Szent István-díjat

Példaértékű volt, ahogy helytállt a koronavírus-járványban.

A Szent István-díj idei kitüntetettje, Müller Cecília országos tisztifőorvos az elismerés átadása után Székesfehérváron 2020. augusztus 18-án.
A Szent István-díj idei kitüntetettje, Müller Cecília országos tisztifőorvos az elismerés átadása után Székesfehérváron 2020. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Államalapító Szent István-emlékéremmel jutalmazták Müller Cecília országos tisztifőorvost kedden Székesfehérváron a népegészségügy érdekében végzett munkája, példaértékű helytállása miatt.

Arról, hogy az ország Cili nénije ilyen rangos kitüntetést kap, már múlt pénteken tudni lehetett. Spányi Antal megyés püspök a civil elismerés kuratóriumának elnöke akkor azt mondta, a kitüntetés alapításakor az volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

„Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre”

– magyarázta Spányi Antal, akitől az ország tisztifőorvosa kedden át is vehette a plakettet.