Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Rendőrt sodort el egy részeg audis Sopronban, rálőttek a kocsira

A sofőrt végül az osztrák hatóságok találták meg.

A soproni intézkedés helyszíne.
A soproni intézkedés helyszíne. Fotó: police.hu

Egy osztrák rendszámú Audi A6-ost üldöztek a rendőrök hétfő este Sopron belvárosában – írja több szemtanú beszámolója nyomán a Kisalföld.

A lap szerint az Audi sofőrjét megállították, megszondáztatták, ezt követően gyorsultak fel az események: az osztrák rendszámú autót két kocsival kezdték üldözni a rendőrök. Az ittas sofőr a Csengery utca és a Csatkai Endre utca sarkánál nekiment egy személyautónak és egy taxinak is, majd elsodort egy rendőrt.

Egy másik egyenruhás ekkor lövést adott le az Audira.

A rendőrség később közleményt adott ki, ebben azt írják, a sofőrt további mintavételre akarták előállítani, amikor a férfi „az intézkedés alól kivonta magát”, és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

Hozzáteszik, az üldözés közben az egyik intézkedő járőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Egy másik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épsége védelmének érdekében, az autó kerekére célozva, egy lövést adott le.

A sofőrt végül éjjel 1 előtt nem sokkal az osztrák hatóságok találták meg, elfogták és a Schattendorfi Rendőrőrsre előállították.