Nagy esők jönnek ma is, másodfokú veszélyjelzést adtak ki

Késő estére 17 és 21 fok közé hűl a levegő.

Cipőjével a kezében megy át az úttesten egy gyalogos a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én.
Cipőjével a kezében megy át az úttesten egy gyalogos a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Minden megyére figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, öt megye kivételével pedig mindenhol komoly felhőszakadásra számítani lehet kedden.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a délelőtti órákban az éjszakai zivatarok lecsengése várható. A zivataros gócok egyre keletebbre vonulnak, a következő órákban leginkább a Tiszántúlon illetve a keleti határaink felé mozognak.

Útjukat felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérheti. Délelőtt északnyugaton is kialakulhat kisebb zápor, illetve zivatar.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

Napközben nyugat felől egy újabb hullámban ismét többfelé számíthatunk zivatarok kialakulására.

Elsősorban a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön, délkeleten lehetnek intenzívebb, hevesebb zivatarok, amelyeket felhőszakadás, 60-90 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérhet.

Figyelmeztetés a várható felhőszakadások miatt.

Figyelmeztetés a várható felhőszakadások miatt.Forrás: met.hu

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

A csapadékzóna mozgása során délkelet, kelet felé halad majd, és az esti óráktól már egyre inkább gyengülni fog. A hét második napján 23 és 29 fok között valószínű a legmagasabb hőmérséklet, késő estére 17 és 21 fok közé hűl a levegő.

Kapcsolódó hírek