Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Másodfokú riasztás felhőszakadás veszélye miatt

Országszerte ismét leszakadhat az ég.

Viharfelhő Nagykanizsa felett 2019. július 13-án.
Fotó: MTI/Varga György

Bács-Kiskun megye több járására már másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporok, zivatarok lehetnek, jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A veszélyjelzés szerint felhőszakadás miatt Bács-Kiskun megye mellett még Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Pest megyében valamint Budapesten vannak érvényben másodfokú figyelmeztetések.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú a veszélyjelzés felhőszakadás miatt:

felhoszakadas

Zivatarveszély miatt is várható másodfokú riasztás Csongrád-Csanád megyében, míg az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: egy újabb hullámban ismét egyre többfelé várhatók zivatarok. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, délkeleten lehetnek intenzívebb, hevesebb zivatarok, amelyeket felhőszakadás (általában 20-30, délen, délkeleten néhol 40-50 milliméternyi csapadék), óránkénti 60-90 kilométeres széllökések és jégeső kísérhet. A csapadékzóna délkelet, kelet felé halad majd, és az esti óráktól egyre inkább gyengülni fog, éjjel főként már csak keleten lehetnek zivatarok.

Szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan lehet zivatarokra számítani. Ezekhez is elsősorban intenzív csapadék társulhat (többnyire 10-30 milliméternyi esővel), de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!