Három jegyvizsgálót is megtámadtak a vonatokon az elmúlt napokban

Tapétavágóval esnek neki, máskor leköpködik a kalauzt a jegy nélkül utazók.

Vágányok a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én.
Vágányok a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Vajda János

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen – számolt be róla a MÁV-START kedden.

Péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs-Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi

tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte.

A támadó elmenekült, jelenleg is keresi a rendőrség. A fiatal sértettet korházba szállították, úgy tudni, az eset lelkileg súlyosan megviselte.

Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a jegyvizsgáló többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

Vasárnap este egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota-Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról. A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt.

A MÁV-START kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben.

A MÁV-START az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek