Vihar: mintegy 160 riasztás érkezett az Észak-Dunántúlról

A viharos szél több helyen vezetékeket szakított le.

Személyautók haladnak a heves zápor után esővízzel borított győri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én.
Személyautók haladnak a heves zápor után esővízzel borított győri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Hétfőn kora estig mintegy 160 esethez riasztották a tűzoltókat a heves esőzések miatt az észak-dunántúli térségben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Dóka Imre elmondta: a legtöbb bejelentést Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéből kapták. Főként a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kértek segítséget. A viharos szél több helyen vezetékeket is leszakított – közölte.

Felhőszakadás utáni villámárvíz nem sokkal ezelőtt Tatán!⛈A fotókat köszönjük Schaffer Martinnak!***Folyamatosan várjuk a képeket/videókat!***

Posted by Met Hír on Monday, August 17, 2020

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután adott ki másodfokú riasztásokat felhőszakadás veszélye miatt több dunántúli megyére. Később zivatarveszély miatt is kiadták a másodfokú riasztásokat. Azt írták: intenzív záporokra kell számítani. Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30, több helyen 50 milliméternyinél is több csapadék, óránkénti 60-70, néhol 80-90 kilométeres szél és jégeső kísérheti. Éjszaka a zivatarok továbbhaladnak az Alföld és az Északi-középhegység felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Kapcsolódó hírek