Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Márki-Zay: akár kétharmados többsége is lehet az ellenzéknek 2022-ben

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében üdvözölte a Jobbik döntését.

Márki-Zay: akár kétharmados többsége is lehet az ellenzéknek 2022-ben
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

„A Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez, ami óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez”

írta kedden Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt követően, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke szintén közösségi oldalán tette közzé, hogy pártja is az „egy az egy ellen” stratégiát támogatja. Márki-Zay szerint pedig ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben, akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet az új parlamentben.

Hivatalosan is döntött a Jobbik: egy az egy ellen❗️A Jobbik országos elnöksége a sikeres kormányváltás érdekében az…

Posted by Jakab Péter on Monday, August 10, 2020

Márki-Zay szerint az előválasztás a nyílt vitákkal, a jelöltek kampányával növeli az ellenzéki aktivitást, a tudatos választói magatartást, és kiszűri az elfogadhatatlan és esélytelen pártjelölteket, akik nem ismerik a körzetüket, nem dolgoznak a kampányban, „hiszen csak veszíteni küldik le őket a pártközpontok”.

A polgármester, aki 2022-ben vállalná a miniszterelnök-jelöltséget, de legalábbis nem mondana nemet egy miniszterelnök-jelölti castingra, a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében gratulált a Jobbik döntéséhez. Hozzátette, tovább dolgoznak azon, hogy minden párt csatlakozzon az előválasztáshoz, valamint hogy legyen egy közös ellenzéki program.