Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Borkai Zsolt 10 hónap hallgatás után megtörte a csendet

Azt mondja, megint vastag a bőr a tenyerén.

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én.
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Blikknek sikerült szóra bírnia Borkai Zsoltot, a szexbotrányba belebukott egykori fideszes győri polgármestert, aki 10 hónap hallgatás után szólalt meg a médiában.

Borkai jelenleg a Győrhöz tartozó Bácsán él, a családi házában, és igen távol került a közélettől.

„Őstermelő vagyok, az időm nagy részét ott töltöm, vannak birkáim, lovaim, csirkéim, folyamatosan foglalkozni kell velük. Korán reggel kelek, megetetem az állatokat, de szőlőt is termesztek, a metszéstől a permetezésig mindent én csinálok. Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem”

– magyarázta a cikk szerint mosolygósan, kisimult arccal. Borkai a szexbotrány kapcsán azt mondta, a kiszivárgott felvételek után mélyponton volt, sokáig ki sem mozdult otthonról, a feleségével újra kellett írni a kapcsolatukat, de sikerült.

„Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk”

– fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy tisztára lehet-e még mosni egy ilyen történet után a nevét, azt mondta, nincs ilyen célja: „Az olimpiai bajnoksággal nagyon sok mindent letettem az asztalra. Ez már az enyém, senki nem fogja tudni elvenni. Nem foglalkozom mással, csak magammal és a családommal.”

Borkai azt mondta, a szexvideós ügyet a „balliberális” média habosította fel, a családja fenyegető üzeneteket kapott a történtek miatt. A Blikk emlékeztet rá, hogy a luxusjachtozás miatt nyomozást indítottak a horvát hatóságok is. Az egykori polgármester ennek kapcsán leszögezte, soha nem volt korrupt, nem is drogozott, mint mondta,

„volt egy megbicsaklásom, amire nem vagyok büszke, de fel lett építve egy koncepció, amire mondhatnám azt is, hogy minden szava csúsztatás és dezinformációból származik”.

Az interjúból kiderült az is, hogy nem tervez visszatérni a közéletbe, Dézsi Csaba Andrással, Győr mostani fideszes polgármesterével nincs se jóban, se rosszban, már nincsenek gondolatai a politikában, az olimpiai járadékot pedig végül nem vonták meg tőle.

Ez is érdekelhet: Drágul a tankolás szerdától, július közepe óta nem volt erre példa

Kapcsolódó hírek

Érkezik az eső, mutatjuk, mire kell számítani a folytatásban

Újabb nagy segítség a magyar családoknak: indul a Nemzeti Sportrádió

Kitálalt Borkai Zsolt felesége: egy ideig gyűlölte, de most már nagyon szereti a férjét

Borkai Zsolt is pálcát tört Tóth Gabiék válása felett

Így reagált a győri polgármester Borkai Zsolt terveire

Ittasan, káromkodva kampányolt a színpadon Borkai Zsolt mellett a Fideszből frissen kirakott képviselő

Kubatov Gáborról tett ki fotót az Index felmondott oknyomozó újságírója

Borkai Zsolt visszatér, „függetlenként” akar indulni Győr polgármesteri székéért

Öt embert hallgattak ki a botrányos Borkai-videó miatt 

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!