Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Borkai Zsolt 10 hónap hallgatás után megtörte a csendet

Azt mondja, megint vastag a bőr a tenyerén.

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én.
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Blikknek sikerült szóra bírnia Borkai Zsoltot, a szexbotrányba belebukott egykori fideszes győri polgármestert, aki 10 hónap hallgatás után szólalt meg a médiában.

Borkai jelenleg a Győrhöz tartozó Bácsán él, a családi házában, és igen távol került a közélettől.

„Őstermelő vagyok, az időm nagy részét ott töltöm, vannak birkáim, lovaim, csirkéim, folyamatosan foglalkozni kell velük. Korán reggel kelek, megetetem az állatokat, de szőlőt is termesztek, a metszéstől a permetezésig mindent én csinálok. Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem”

– magyarázta a cikk szerint mosolygósan, kisimult arccal. Borkai a szexbotrány kapcsán azt mondta, a kiszivárgott felvételek után mélyponton volt, sokáig ki sem mozdult otthonról, a feleségével újra kellett írni a kapcsolatukat, de sikerült.

„Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk”

– fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy tisztára lehet-e még mosni egy ilyen történet után a nevét, azt mondta, nincs ilyen célja: „Az olimpiai bajnoksággal nagyon sok mindent letettem az asztalra. Ez már az enyém, senki nem fogja tudni elvenni. Nem foglalkozom mással, csak magammal és a családommal.”

Borkai azt mondta, a szexvideós ügyet a „balliberális” média habosította fel, a családja fenyegető üzeneteket kapott a történtek miatt. A Blikk emlékeztet rá, hogy a luxusjachtozás miatt nyomozást indítottak a horvát hatóságok is. Az egykori polgármester ennek kapcsán leszögezte, soha nem volt korrupt, nem is drogozott, mint mondta,

„volt egy megbicsaklásom, amire nem vagyok büszke, de fel lett építve egy koncepció, amire mondhatnám azt is, hogy minden szava csúsztatás és dezinformációból származik”.

Az interjúból kiderült az is, hogy nem tervez visszatérni a közéletbe, Dézsi Csaba Andrással, Győr mostani fideszes polgármesterével nincs se jóban, se rosszban, már nincsenek gondolatai a politikában, az olimpiai járadékot pedig végül nem vonták meg tőle.

Kapcsolódó friss hírek