Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vízitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én.

Elkapta a koronavírust egy ötfős magyar család, a polgármester lefújta a rendezvényeket

Koronavírusos lett egy ötfős család a Baranya megyei Mecseknádasdon. Úgy tudni, Horvátországban voltak nyaralni, de valószínűleg nem ott fertőződtek meg.

Az atv.hu azt írja, a tünetek először a család legidősebb tagjánál jelentkeztek, őt kórházba kellett szállítani. A többiek tesztje is pozitív lett, de ők egyelőre tünetmentesek, házi karanténban vannak.

Kraszné Auth Szilvia, a település polgármestere gyorsan lépett a hír hallatán, az első megbetegedést követően azonnal lezárta és látogatási tilalmat rendelt el a helyi idősek otthonában, ahol egyelőre nincs fertőzött. Az összes mecseknádasdi, valamint a szomszédos Hidason tervezett rendezvényt, így az augusztus 20-ai búcsút is lefújták.

Kiemelt kép: Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók vízitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Kapcsolódó hírek