Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Mészáros Lőrinc földesúr kétszáz zsák búzát adományoz a jobbágyoknak

Áldott legyen az összes Zrt.-je és Kft.-je.

Mészáros Lőrinc földesúr kétszáz zsák búzát adományoz a jobbágyoknak
Fotó: MTI/Komka Péter

Mintegy 200, nemzeti színű szalaggal átkötött, búzával teli zsákot ad a „Magyarok kenyere” programhoz a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt., tekintetes Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos vállalkozása, hozta a jó hírt az MTI.

Az idén tízéves múltra visszatekintő programban 89 ponton várják a gazdák felajánlásait, az összegyűlt gabonát húsz malomban őrlik meg. A Talentis Agro az ország tíz különböző pontján működő agrárvállalkozása révén csaknem 10 tonna búzát ajánl fel.

A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek határainkon innen és túl. A 2011-ben részt vevő száz gazda még 10 tonna búzát adott össze, 2019-ben pedig már 5668 adományozó járult hozzá 790 tonna kenyérgabonával a jótékonysági akció sikeréhez

– írták.

A Mészáros Csoporthoz tartozó agrárcégek közül az Agrosystem Zrt., az Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Felcsút Mg. Kft., a Gödöllői Tangazdaság Zrt., a Hidasháti Mg. Zrt., a Kunhalom Agrária Kft., a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mg. Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt., valamint az Opus Globál Nyrt. portfoliójába tartozó Csabatáj Zrt. vesz részt a gyűjtésben.

Az ország 89 pontján július 1. és augusztus 20. között összegyűjtött búzát húsz malomban, köztük a szintén a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó Aranka Malomban őrlik meg az államalapítás ünnepére, ebből a lisztből sütik majd a Magyarok Kenyerét.