A Tankcsapda kicselezné a fesztiválstopot

A Tankcsapda kicselezné a fesztiválstopot

500 fő alatti koncerteket szerveznek a tiltás miatt.

500 fő alatti koncerteket hirdetett a Tankcsapda, mellyel a tervek szerint kicselezné a kormány döntését, miszerint augusztus 15. után sem engedélyezett félezer főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani.

„TURNÉ 2020#500 Az okokat már tudod… éppen ezért nyomtunk egy restartot” – írta a rockbanda péntek reggel a Facebook-oldalán. A sorozat augusztus 14-én indul, a helyszínek között Győr, Csókakő, Esztergom, Balatonlelle, Letenye, Dinnyés, Sárvár, Tatabánya, Kaposvár, Kisújszállás, Eger, Szerencs, Egervár és Veszprém szerepel egyelőre, de várhatóan nem ez a végleges lista.

NEM HAGYLAK EL‼️▶️TURNÉ 2020#500 Az okokat már tudod… éppen ezért nyomtunk egy "restartot (újra és újra😎)", a lényeg,…

Közzétette: Tankcsapda – 2020. július 30., csütörtök

Amiatt egyébként, hogy augusztus 15-től sem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényt tartani, a zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az Kolorádó Fesztivál is elmarad.

Gulyás azzal próbálta vigasztalni a szakmát, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A forrás egy részét kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.

Kiemelet kép: Facebook/Tankcsapda

Kapcsolódó hírek