Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

25 milliót sikkasztott a ceglédi kórház egyik szakdolgozója

25 milliót sikkasztott a ceglédi kórház egyik szakdolgozója
Fotó: Facebook/Toldy Ferenc Kórház

Két év, öt évre felfüggesztett börtönt kért a Ceglédi Járási Ügyészség a ceglédi kórház egyik szakdolgozójára, aki beosztását felhasználva informatikai adatokat változtatott meg, ezzel pedig közel 25 millió forinthoz jutott – tudta meg a 24.hu.

A lap információi szerint a nő a kórház gazdasági ügyekkel is foglalkozó osztályán dolgozott asszisztensként, feladatai közé tartozott a térítési díj ellenében igénybe vett vizsgálatokért átvett pénzzel napi rendszerességgel elszámolni az intézet felé.

A vádiratban foglaltak szerint az asszisztens 2010. januárja és 2018. július közepe között az egészségügyi intézet által használt számítógépes programban rendszeresen írt át már kiállított ambuláns lapokon úgynevezett „fizetős kódot” „nem fizetős” kódra, valamint térítésköteles vizsgálatokat kódolt át ingyenes vizsgálatokra.

Ezen esetekben a nő a saját maga által vett bizonylati tömbből adott elismervényt a betegeknek az átvett térítési díjakról, azokat azonban nem fizette be az intézetnek.

Tette miatt az ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás és az információs rendszer vagy adat megsértése miatt emelt vádat ellene.

Úgy tudni, az asszisztens mostanra már mintegy 2 millió forintot visszafizetett, és vállalta, hogy a fennmaradó összeget is részletekben visszatörleszti.