OKF: több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat a szombati vihar miatt

A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható.
A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható. Fotó: MTI/Varga György

Országszerte 225 káreseményhez riasztották a tűzoltókat a szombati vihar miatt, a felhőszakadás Somogy és Zala megye egyes térségeiben rendkívüli vízátfolyásokat, villámárvizeket és vízakadályokat okozott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapi közlése szerint Somogy megyében negyvenegy esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A védekezésben a tűzoltók mellett a vízügy szakemberei és az önkéntes mentőszervezetek tagjai is részt vettek.

Hozzátették: Nagyatádon, ahol a Rinya-patak lépett ki medréből, vasárnapra virradóra is folytatódott a védekezés, mert a víz több helyen épületeket, közműveket veszélyeztetett. Az egységek a Zrínyi utcában, a Bartók Béla utcában és a Hunyadi utcában is több száz homokzsákot töltöttek meg, miközben a vizet szivattyúzták, de védeni kellett több trafóállomást és egy csárdát is – írták.

Zala megyében egy nap alatt 110 alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeit.

Nagykanizsán mintegy hatezer homokzsák felhasználásával erősítették és emelték meg a Principális-csatorna oldalát a Pivári utcai épületek megvédéséért.

Kapcsolódó hírek