Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Narancs riasztást adtak ki, viharos széllel jöhetnek a zivatarok

Kerékpáros, valamint autók és villamosok az esővízzel elöntött Bartók Béla úton a főváros XI. kerületében a vihar után 2020. június 17-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az összes megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre, emellett számos járásban riasztás is él a várható zivatarok miatt.

A figyelmeztetés szerint a déli, kora délutáni óráktól főleg az ország északi felében alakulnak ki (illetve érkeznek észak felől) elszórtan zivatarok, amelyekhez elsősorban viharos szél (60-90 km/h), illetve jégeső társulhat, de egy-egy gócban nagyobb mennyiségű csapadék (ált. 10-25, esetleg 25 mm-nél több) is hullhat.

zivatar-figyelmeztetes-meteorologia

Forrás: met.hu

Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati tájakon heves zivatarok kialakulásának is megvan az esélye károkozó (90 km/h-nál nagyobb) szélrohamok, nagyobb méretű jégszemek kíséretében. A késő délutáni, esti óráktól már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, de kisebb számosságban, és kevésbé lehetnek hevesek.

riasztas-zivatar-meteorologia

Forrás: met.hu

Éjjel az északi, északkeleti tájakon egyre inkább stabilizálódik a légkör, csökken a zivatarhajlam.

Szerdán elsősorban délen és a Duna-Tisza közén várható zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés (45-70 km/h), lokálisan nagy mennyiségű csapadék (30 mm-nél több) társulhat, ekkor nagyobb méretű jégnek már jóval kisebb az esélye.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!