Pikó András: olyan vidéki tüntetőket hoztak a Józsefvárosba, akik azt sem tudták, hol vannak

Félhülye statisztákat utaztattak valakik, hogy a nemfideszes polgármester ellen tüntessenek.

Pikó András: olyan vidéki tüntetőket hoztak a Józsefvárosba, akik azt sem tudták, hol vannak

Tüntetést szerveztek szombaton Pikó András józsevárosi polgármester ellen, de úgy tűnik, helyiek nem is voltak közöttük.

Az önkormányzati lap egyenesen áltüntetést emleget, mint írják, a polgármesteri hivatal előtt összegyűlt 50-70 embert főként Jász-Nagykun-Szolnok megyéből szállították oda. A videóriport szerint számos tüntető azt sem tudta, hogy miért Józsefvárosban tüntet, és csak az interneten látott hirdetésre jelentkezett. Mások azt mondták, Kisbérről érkeztek a helyszínre.

Pikó András a Facebook-oldalán így összegzett:

Jászkisér, Monor, Szolnok – csak néhány olyan település, ahonnan a mai józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező „tüntetők” saját elmondásuk alapján érkeztek.

Balogh Lajos DK-s önkormányzati képviselő és roma nemzetiségi tanácsnok egy olyan videót is megosztott, amelyben az egyik demonstráló maga beszél arról, hogy 250-en jöttek Szolnokról.

A tüntetést egyébként az „egyre élhetetlenebbé vált Józsefváros” ellenzéki vezetői ellen szervezték. Főleg a drogproblémára igyekeztek rávilágítani, ehhez még fecskendőket is szétdobáltak, de volt olyan „tüntető” is, aki marihuánás pólóban demonstrált a drogok ellen.

Kapcsolódó hírek