Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Orbán: a parlament föltarisznyázott

Elindult a legkisebb fiú Brüsszelbe, megvédeni a magyarok pénzét.

Orbán: a parlament föltarisznyázott

A magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni – magyarázta a miniszterelnök a Facebook-oldalán az EU-csúcs előtt, csütörtökön közzétett videoüzenetében.

Orbán Viktor közölte: Európa történetében példátlanul nagy közös gazdasági csomagot állítanak össze a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében. „Ehhez mi is hozzátesszük a magunkét” – mesélte, jelezve:

indul Brüsszelbe, ahol „komoly és férfias” tárgyalások várnak Magyarországra.

Komoly és férfias tárgyalások előtt

Komoly és férfias tárgyalások előtt // Important and tough negotiations ahead

Posted by Orbán Viktor on Thursday, July 16, 2020

Mint mondta, vita van arról, hogy ki döntsön ezeknek a pénzeszközöknek a felhasználásáról. „A magyar álláspont világos: a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni” – szögezte le Orbán Viktor, megjegyezve: vannak erre más jelentkezők is, „különösen a brüsszeli bürokraták”.

Valójában persze nem akarják semmilyen „bürokraták” elkölteni „a magyarok pénzét”, vita abban van, hogy kell-e engedni az Orbán-féle féldemokráciáknak, hogy különösebb jogállamisági feltételek nélkül lophassák szét a gazdaság helyreállítására szánt támogatásokat is.

„A parlament föltarisznyázott. Világos döntéseket hoztak, amiknek érvényt kell szereznem”

– adta elő a miniszterelnök a népieskedő legkisebb királyfi mesét arra utalva, hogy a parlamentje megszavazta kedden az uniós hitelcsomag támogatásához feltételeket szabó határozatot, és majd most azt ő jól a bürokraták orra alá fogja dörgölni.

Kapcsolódó friss hírek