Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

15 megyére adtak ki veszélyjelzést: szélvihar, jégeső is jöhet

Érkezőben a csütörtökre ígért hidegfront.

15 megyére adtak ki veszélyjelzést: szélvihar, jégeső is jöhet
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy korábban már ígérték a meteorológusok, csütörtökön egy hidegfront rondít bele a kellemes nyári időbe – az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint nyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet.

A legtöbb napsütés ma a Tiszántúlon várható, a nap első felében még csak elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Késő délelőttől legnagyobb eséllyel a Tisza körüli szélesebb sávban, később pedig attól keletre, valamint az Észak-Dunántúlon várható helyenként zivatarok kialakulása.

A napközbeni zivatarokat átmeneti viharos lökések, esetleg kisméretű jég is kísérheti.

Késő estétől a Nyugat-Dunántúlon újra beborul az ég, és többfelé elered az eső. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul. Késő estére 16, 22 fokra hűl le a levegő.

Négy Dunátúli megye kivételével mindenhol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható zivatarok miatt:

veszjelzes

Pénteken a nap első felében erősen felhős vagy borult idő várható, és kiterjedtebb csapadékzóna vonul kelet felé. Késő délelőttől nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és nyugaton délután már csak egy-egy zápor lehet. A Tiszántúlon azonban még este is sok lesz a felhő, és ott még több helyen is eshet az eső. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pénteken 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.