Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Péterfalvi úgy tudja, aggályos a nemzeti konzultációs kérdőívek Hadházyék általi begyűjtése

Nagyon aggódik a „demokratikus jogállami megoldások” miatt.

RövidenRöviden
Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.
Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerdán az M1 propagandacsatornán.

Péterfalvi arról magyarázott, hogy ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az szerinte „a demokratikus jogállami megoldással megy szembe”.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket – panaszolta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat. Kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni!

Péterfalvi arról szerényen hallgatott, hogy a felhívásában egyáltalán nem szerepel, hogy személyes adatokkal együtt kellene visszaküldeni az íveket,

sőt, a kérdéseket tartalmazó lapon ilyenek nem is találhatók, leadható tehát teljesen anonimitásban is a papíros.

Begurult a propaganda

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az akció egyik szervezője korábban azt írta a konzultációs ívek gyűjtésével kapcsolatban, hogy ha sokan eljuttatják hozzájuk az íveket, „az hangos tiltakozás lesz, és a propaganda elleni politikai nyomásgyakorlás fontos lépése”.

Válaszul a propaganda is keményen reagált a hosszú idő óta először betaláló ellenzéki fricskára: az utóbbi napokban sorra jelennek meg a lakájmédiában dezinformációk, lejárató cikkek Hadházyról, és arról, hogy miért nem cselekszik helyesen az az állampolgár, aki saját maga szeretné eldönteni, hogy mihez kezd a postaládájába dugott reklámanyaggal.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Dömötör Csaba megszámolta, hányan küldték vissza eddig a nemzeti konzultációt

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Mi történt? Meghosszabbítja a kormány „nemzeti konzultáció” nevű blődli beküldési határidejét

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!