Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

A falubeliek egyelőre csak annyit mondtak, „nem értik, mert áldott jó ember volt”.

Bogdán László.
Bogdán László. Forrás: Facebook/RomNet

Meghalt Bogdán László, a Baranyai megyei Cserdi független polgármestere – közölte a település jegyzői feladatait ellátó közös önkormányzati hivatal jogi osztályvezetője kedden az MTI-vel.

Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltségének munkatársa elmondta, kedd reggel értesültek a polgármester haláláról, de további részleteket a család kérésére nem közölt.

A Hírklikk korábban arról írt, hiteles forrásból megerősített információk szerint

Bogdán László önkezével vetett véget életének.

A településvezető halálhírért a RomNet is megerősítette a Facebookon. Azt írták:

Bogdán László ismerősei és baráti köréből többen sírva erősítették meg az információt, de a döbbenetük miatt egyelőre a RomNet-nek nem kívántak nyilatkozni. A településről az újságírókat elküldték, a helyiek bezárkóztak. A RomNet egyik munkatársa a helyszínen próbált beszélni néhány falubelivel, akik megdöbbentek a hír hallatán, és csak annyit mondtak, „nem érik, mert áldott jó ember volt”.

Azt is hozzáteszik, információk szerint Bogdán Lászlót hétfő délután fél 3 körül beszélt telefonon valakivel, ez követően szó nélkül távozott. A helyiek és a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkatársak keresték, a polgárőrök pedig éjjel is kutatták. Bogdán László holttestét kedd reggel találták meg a polgármesteri hivatalban – olvasható a posztban. Feltehetően még hétfő délután, vagy kora este felakasztotta magát. Bogdán László holttestét a polgármesteri hivatal egyik munkatársa kedd reggel fedezte fel, amikor kinyitotta az épületet, hogy a hivatali nyitva tartás elkezdődjön.

Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere!Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi…

Posted by RomNet on Tuesday, July 14, 2020

Bogdán László 46 éves volt, a települést 2006 óta irányította, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott.

Vezetésével mintafalu jött létre, oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés. 2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz