Bűnügy

Beteg állatok: homokot, kavicsot tömtek egy kisfiú szájába Borsodban, életveszélyes állapotba került

Belföld

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton

Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

A falubeliek egyelőre csak annyit mondtak, „nem értik, mert áldott jó ember volt”.

Harta ViktorHarta Viktor
Bogdán László.
Bogdán László. Forrás: Facebook/RomNet

Meghalt Bogdán László, a Baranyai megyei Cserdi független polgármestere – közölte a település jegyzői feladatait ellátó közös önkormányzati hivatal jogi osztályvezetője kedden az MTI-vel.

Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltségének munkatársa elmondta, kedd reggel értesültek a polgármester haláláról, de további részleteket a család kérésére nem közölt.

A Hírklikk korábban arról írt, hiteles forrásból megerősített információk szerint

Bogdán László önkezével vetett véget életének.

A településvezető halálhírért a RomNet is megerősítette a Facebookon. Azt írták:

Bogdán László ismerősei és baráti köréből többen sírva erősítették meg az információt, de a döbbenetük miatt egyelőre a RomNet-nek nem kívántak nyilatkozni. A településről az újságírókat elküldték, a helyiek bezárkóztak. A RomNet egyik munkatársa a helyszínen próbált beszélni néhány falubelivel, akik megdöbbentek a hír hallatán, és csak annyit mondtak, „nem érik, mert áldott jó ember volt”.

Azt is hozzáteszik, információk szerint Bogdán Lászlót hétfő délután fél 3 körül beszélt telefonon valakivel, ez követően szó nélkül távozott. A helyiek és a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkatársak keresték, a polgárőrök pedig éjjel is kutatták. Bogdán László holttestét kedd reggel találták meg a polgármesteri hivatalban – olvasható a posztban. Feltehetően még hétfő délután, vagy kora este felakasztotta magát. Bogdán László holttestét a polgármesteri hivatal egyik munkatársa kedd reggel fedezte fel, amikor kinyitotta az épületet, hogy a hivatali nyitva tartás elkezdődjön.

Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere!Feltehetően önkezével vetett véget életének a Baranya megyei Cserdi…

Posted by RomNet on Tuesday, July 14, 2020

Bogdán László 46 éves volt, a települést 2006 óta irányította, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott.

Vezetésével mintafalu jött létre, oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés. 2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Bogdán László testvére lett Cserdi polgármestere

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor, Navracsics lehet a nagy nyertes

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat