Motorbalesetben meghalt egy fideszes országgyűlési képviselő

Kitolattak elé, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Szerencs korábbi polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök.
Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Szerencs korábbi polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Facebook/Koncz Ferenc

Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel. A képviselőcsoport a politikust saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában.

A rendőrségi honlapon elérhető információk alapján a baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen, a Honvéd utcában történt.

Egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal, aki az MTI információi szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a Facebook-oldalán. A közös képük fölé azt írta, „Drága Barátom, Isten Veled”.

Drága Barátom, Isten Veled // Farewell, my dear friend!

Posted by Orbán Viktor on Friday, July 10, 2020

Az Index megjegyzi, Koncz Ferenc halálával papíron megszűnt a Fidesz kétharmados parlamenti többsége, a Borsod megyei választókerületben időközi választást kell tartani.

Kapcsolódó hírek