Közeledik egy hidegfront, zivatarokat és 10 fokos lehűlést hoz

Az Időkép animációján már látható, ahogy óráról órára elrontja majd a szombatot.

Kerékpáros, valamint autók és villamosok az esővízzel elöntött Bartók Béla úton a főváros XI. kerületében a vihar után 2020. június 17-én.
Kerékpáros, valamint autók és villamosok az esővízzel elöntött Bartók Béla úton a főváros XI. kerületében a vihar után 2020. június 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hidegfront érkezik a hétvégén, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Péntekre még az ország nagy területére a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél.

Vasárnapra virradó éjszaka már sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint a lehűlésre szombat kora délutántól lehet majd számítani, ekkor

rövid idő alatt 10-15 fokot zuhanhat a hőmérséklet.

https://coub.com/view/2gh83v

Kapcsolódó hírek