Maruzsa Zoltán bejelentette, hogy sikeres volt a digitális oktatás

Mivel a 3,61-es érettségi átlag nem tért el a korábbi évek átlagától.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Sikeresnek értékelte a koronavírus-járvány miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben befejezett elmúlt tanév lezárását a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Maruzsa Zoltán az eredmények között említette, hogy Magyarországon a járvány ellenére egyetlen napra sem szünetelt az oktatás, illetve meg tudták szervezni az érettségit, a szakmai vizsgákat és a felsőoktatási felvételit.

Arról nem beszélt, hogy diákok tömegének nemhogy internetezési lehetősége nem volt, de még Technikai eszközökkel sem rendelkeztek ez idő alatt, így csak félmegoldásoknak, vagy a tanárok leleményességének köszönhetően tudtak lépést tartani társaikkal.

„Sikeres tanévet tudtunk zárni” – hirdette ki a valóság egy részének zárójelbe tételével az államtitkár, azt is ide sorolva, hogy az érettségi jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el a 2013 és 2019 közötti átlageredményektől, amelyek 3,57 és 3,71 között alakultak.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek