Rendőrt állítana a Horthy-szobor mellé a Mi Hazánk, miután festékkel öntötték el

Karácsony Gergelyről pedig úgy tudják, magyarellenes.

Toroczkai László polgármester megtekinti az árkot Ásotthalom főutcáján.
Toroczkai László polgármester megtekinti az árkot Ásotthalom főutcáján. Fotó: Facebook/Mi Hazánk Mozgalom

A Dohány utcai zsinagógához hasonlóan állandó rendőri védelmet kér a Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy Miklóst ábrázoló szobornak a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette ki Toroczkai László, a párt elnöke kedden Budapesten.

A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy július 3-án egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot. A 45 éves budapesti nőt a rendőrség azonosította, és rongálás miatt eljárást indítottak ellene.

Toroczkai úgy véli, a rendőri védelem azért szükséges, mert a templomot, illetve az egykori kormányzót ábrázoló szobrot már számos támadás érte. Ezzel kapcsolatos kérésüket levélben juttatták el Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Mint mondta, nem történhet meg az Magyarországon, ami napjainkban Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban történik, „hogy nemzeti hősök, történelmi nagyjaink szobrai válnak támadás áldozatává”. Szerinte a belügyminisztérium, illetve a rendőrség dolga, hogy megvédje ezeket a szobrokat.

Beszélt arról is, vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban.

Szerinte ez, pontosabban ez IS azt mutatja, hogy Karácsony Gergely magyarellenes politikus!

A párt felszólította Karácsonyt, hogy hozzájuk hasonlóan kérje a templom, illetve a szobor rendőri védelmét a belügyminisztertől – magyarázott Toroczkai László.

Kapcsolódó hírek