Koronavírus-gyanú miatt lezártak egy mezőkövesdi iskolát

Egy tanár kaphatta el a vírust, a kontaktok közül 21 embernek lett pozitív a tesztje.

Koronavírus-gyanú miatt lezártak egy mezőkövesdi iskolát

Koronavírus-fertőzés „halmozódását” észlelte a helyi járványügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ keddi közleményéből.

E szerint egy pedagógus néhány napja megbetegedett, a kontaktkutatás pedig kiderítette, hogy nagy valószínűséggel egy korábbi, zártkörű értekezleten kaphatta el a vírust.

A kontaktok körében eddig elvégzett PCR-tesztek 21 embernél pozitív eredménnyel zárultak.

A járványban Borsod megyeiek mellett egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg három embert ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infektológiai osztályán.

Az NNK közleménye szerint a szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek, a szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonukat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, azok, akiknél jelentkeztek a tünetek, kórházban, illetve otthonukban vannak.

A népegészségügyi központ emlékeztet:

„Tekintettel arra, hogy tünetmentes személy is hordozhatja a vírust, kiemelten fontos a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Emellett szigorúan be kell tartani a köhögési, tüsszentési etikett szabályait. Figyeljünk oda a fokozott és folyamatos szellőztetésre és ne feledkezzünk meg a gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés szükségességéről.”

Az RTL Híradó információi szerint az érintett oktatási intézmény egy mezőkövesdi általános iskola. További részleteket későbbre ígértek.

Kapcsolódó hírek