Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén

Hajdú-Biharban késsel ment a rendőröknek egy bűnöző, majd Szabolcsban is gyilkossággal fenyegetett valaki.

Rendőrautó zárja le az utat a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én.
Rendőrautó zárja le az utat a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén.

Az ügyészség közlése szerint az egyik eset pénteken történt: a Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett – ezért értesítették a rendőrséget –, majd

miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba. A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe. Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Szabolcsban is erős volt valaki

A másik eljárás egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi ellen indult. A férfi vasárnap – miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, megközelítőleg 100 ezer forintos kárt okozva – megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványozta letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek