Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere, meglepő őszinteségi rohamot kapott

„Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem.”

Balatonszemes.
Balatonszemes. Fotó: Flickr/Matusik Tamás

A község Facebook-oldalán jelentette be Szomorú Szilárd, Balatonszemes tavaly októberben megválasztott fideszes polgármestere, hogy július elsejével lemond településvezetői tisztségéről.

Szomorú sorai szerint a döntés nem volt egyszerű, szívvel-lélekkel végezte a feladatát, de mint írta, nem arra vállalkozott, ami ma Balatonszemesen folyik.

„Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni. A településünk jó hírnevének megőrzése fontosabb nekem, mint az egyéni érdek”

– írta a közösségi oldalon.

LemondásMai napon fájdalmas bejelentést kell tennem a településem lakossága felé, amelynek a meghozatala rettenetes…

Posted by Balatonszemes 8636 on Tuesday, June 30, 2020

Azt is hozzátette, egy olyan Balatonszemest képzelt el, ”ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet és egy célért megyünk előre, együtt”, de

„sajnos ennek jelenleg csak az ellenkezőjét tapasztalom, nap, mint nap”.

A 24.hu megjegyzi, Szomorú évek óta a balatonszemesi képviselő-testületben dolgozik, volt már alpolgármester is. 2019 őszén azt a független Takács Józsefet váltotta, akinek veje drogot terített a Balaton partján, de egyéb ügyeivel is magára irányította a közfigyelmet.

Kapcsolódó hírek