Több tucat család vált földönfutóvá Egerben, az ablakon át menekültek a pénteki villámárvíz elől

Több tucat család vált földönfutóvá Egerben, az ablakon át menekültek a pénteki villámárvíz elől

Hatalmas vihar csapott le Egerre pénteken, a felhőszakadás következtében megáradt patak 45 házat tett lakatlanná – számolt be róla az RTL Híradó.

Úgy tudni, a lakókat olyan gyorsan kellett kimenekíteni, hogy volt, aki csak az ablakon keresztül tudott kimenni a házból. A legtöbb család nem tudja, lesz-e hova visszamennie – az önkormányzattól egyelőre élelmiszercsomagot és átmeneti szállást kaptak egy kollégiumi épületben.

Az MTI is azt írta, hogy a Szala városrészben több házat lakhatatlanná tett a nagy mennyiségben lezúduló csapadék, 45-en veszítették el otthonukat. Felnémeten pedig a megáradt Eger-patak okozott komoly károkat, ott is több kert került víz alá.

‼⛈ Ezt hagyta maga után a tegnapi vihar! 😧 A Szala városrészen nem csak a patak duzzadt meg, de a lakóházakat is elöntötte a víz! 🌊

Közzétette: TV Eger – 2020. június 27., szombat

Nem Eger volt az egyetlen kárvallottja a pénteki viharoknak. Miskolcra például akkora özönvíz csapott le, hogy a Szinva-patak is kilépett a medréből. A város polgármesteri hivatala jelentős károkról számolt be. Azt írták, többször is rendkívül heves és özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le Miskolcra pénteken délután és szombatra virradó éjszaka. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként villámárvíz alakult ki, egyes területeken zúzott követ, sarat és más hordalékot mosott az utakra a zivatar, és a tűzoltóknak is több helyen kellett szivattyúzniuk, vagy veszélyesen megdőlt, kidőlt fákat kivágniuk, feldarabolniuk.

Mezőkövesden is nagy eső volt, ott szintén hömpölygött a víz az utcákon.

Kapcsolódó hírek