Simicskó István a bajai Honvédelmi Sportközpont alapkőletételén 2020. június 25-én.

Minden járásban épülni fog „honvédelmi sportközpont”

Annál is inkább, mivel Magyarországnak 177 olimpiai aranyérme van!

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani

– magyarázta a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (merthogy ilyen is van) még tegnap Baján.

Simicskó István a volt Vaskúti úti laktanya közelében megépülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén elmondta: a kormány lehetőséget kíván adni az embereknek, hogy „a sporttevékenységet minél magasabb szinten és minél szélesebb körben élhessék meg”. Ekképpen pedig valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyekkel további cél egy

„sportolónemzet felépítése, mivel kiváló teljesítményű sportolóinknak köszönhetően a sport nagy nemzeti kincsünk”.

Ezt pedig abból vezette le Simicskó, hogy Magyarország a 177 olimpiai aranyéremmel a nemzetek sorában a nyolcadik helyen áll.

Baja az első ütemben megépülő honvédelmi sportközpontok sorában – Balassagyarmat és Újfehértó után – a harmadik helyszín. A megye második és az ország huszonötödik legnépesebb településének laktanyái révén komoly katonai hagyománya van, és 1803 óta lövésztársulat is működik a városban. Ezt a hagyományt örökítenék tovább a sportkomplexumban, csak már 21. századi körülmények között – magyarázta a KDNP-s a kormány háborús retorikája köré rittyentett újabb demagóg ideológiát.

A nettó, több mint 650 millió forint összegű beruházás során egyébként az önkormányzat által biztosított telken egy 712 négyzetméter alapterületű földszintes, tetőtér beépítéses épület jön létre. A munkálatok várhatóan jövő nyárig tartanak majd.

Kiemelt kép: Simicskó István a bajai Honvédelmi Sportközpont alapkőletételén 2020. június 25-én. (Facebook/Simicskó István)

Kapcsolódó hírek