Hatalmas razzia volt Budapesten a bulinegyedben

Csak közterületi alkoholfogyasztás miatt 760 ezer forint értékben szabtak ki bírságot.

Razzia a budapesti belvárosban 2020. júniusában.
Razzia a budapesti belvárosban 2020. júniusában. Fotó: police.hu

Razziát tartott a múlt csütörtök és szombat között a rendőrség Budapesten a NAV, az idegenrendészet, a Innovációs és Technológiai Minisztérium, a BKK, a fővárosi-, valamint az erzsébetvárosi rendészet munkatársaival közösen.

A rendőrök az akció ideje alatt közel 900 embert igazoltattak, és 90 autót ellenőriztek. Garázdaság miatt nyolc, kábítószer-kereskedelem miatt kettő, kábítószer birtoklása miatt hat, elfogatóparancs alapján pedig négy körözött embert fogtak el. A járművezetők közül három főt ittas vezetés, két embert vezetéstől eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állítottak elő, három esetben pedig a járművek engedély nélküli átalakítása miatt tettek szabálysértési feljelentést.

Razzia a budapesti belvárosban 2020. júniusában.

Razzia a budapesti belvárosban 2020. júniusában.Fotó: police.hu

14 külföldit ellenőriztek, és két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt előállítottak.

Nyolc taxissal szemben is eljárást indítottak, három alkalommal azért, mert nem adtak nyugtát a taxik vezetői, két esetben az autók műszaki hiányosságai miatt, egy esetben rossz műszaki állapotú jármű miatt, egy-egy esetben a sofőr vezetői engedélyének hiánya és engedély nélküli járművezetés miatt.

Összesen 93 kereskedelmi egységet ellenőriztek, öt esetben feljelentést tettek közterület használati szabályok megsértése miatt.

Közterületi szeszes ital fogyasztás miatt 28 alkalommal szabtak ki bírságot 760 ezer forint értékben.

A BRFK az elkövetkező időszakban, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a főváros belvárosi régióját érintő bűnügyi- és rendészeti akciósorozatát – írták.

Kapcsolódó hírek