Bulvár

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Bulvár

Balesetet szenvedett Mészáros Lőrinc fia

Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Áradnak a nagyobb folyók, figyelmeztet a vízügy

A budapesti tetőzés szerdán napközben várható, 500 centiméter alatti vízállással.

Az elmúlt időszakban hullott jelentős mennyiségű csapadék miatt áradnak a nagyobb folyók – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn.

Mint írták, a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő néhány napban is megmarad a változékony, sokfelé csapadékos időjárás. A következő napokban a legtöbb csapadék (40-60 milliméter) a Felső-Tisza, Körösök és Maros vízgyűjtőket érinti.

Az Országos Vízjelző Szolgálat hétfő reggeli előrejelzése szerint a Dunai hazai szakaszán levonuló árhullám valamennyi állomásnál fokozat alatt tetőzik az elkövetkező napokban.

A budapesti tetőzés szerdán napközben várható, 500 centiméter alatti vízállással.

A Tiszán hétfőn jelentős vízszintemelkedés kezdődik, a Tiszalökig tartó szakaszon az elsőfokú készültségi szintet meghaladó tetőzés valószínű. A Tisza mellékvízfolyásain szintén árhullámok vonulnak le, első fok közelében tetőzik a Túr, a Szamos, a Kraszna, a Bodrog, a Sajó, a Sebes-, Kettős- és Hármas-Körösök, valamint a Maros – áll a közleményben.

Harmadfokú árvízriadó a Felső-Tisza vidékén

A romániai Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) eközben hétfőn már harmadfokú (vörös színű) figyelmeztetést bocsátott ki a Felső-Tiszára és romániai mellékfolyóira.

A figyelmeztetés értelmében hétfőn 18 órától szerdán 12 óráig a Felső-Tiszán, a Visón és az Izán, valamint a Nagy-Szamos felső folyásán árvizeket idézhet elő a következő két napban várható nagy mennyiségű csapadék. A legsúlyosabb fokozatú árvízi figyelmeztetés szerint a térségbeli folyók vízszintje több mint 20-30 centiméterrel meghaladhatja majd a töltések, gátak magasságát, s az áradás nagy károkat okozhat, és emberéleteket is veszélyeztethet.

A román vízgazdálkodási intézet a Tisza délebbi mellékfolyóin is árvízveszélyre figyelmeztetett, a Túr, a Kraszna és a Berettyó esetében azonban másodfokúnak (narancssárga jelzésűnek), a Sebes-, Fekete- és Fehér-Körös valamint a Maros esetében elsőfokúnak (sárga jelzésűnek) ítélte a veszélyt.

Ez is érdekelhet: Kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

Kapcsolódó hírek

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Tragédia: 11 éves kislány veszett a Tiszába, 9 éves testvérét még meg tudták menteni

Egy 18 éves fiatalt találtak a Dunában hétfő reggel

14 gyerekkel a fedélzetén elsodródott egy hajó a Dunán

Jó hírt közölt a vízügy, így áll most a 2023-as Nagy Karácsonyi Árhullám

Árad a Tisza, lezárják a szegedi rakpartot

Úszó holttestet találtak Budapesten, a Kopaszi-gátnál

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!