Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Ma is leszakad az ég – itt vannak másodfokú figyelmeztetések érvényben

Csütörtökre is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, a Duna vonalában lévő zivatar továbbra is aktív, emellett a Nyugat-Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén és a délkeleten lévő záporos gócok is zivatarrá fejlődhetnek.

Csütörtökön is az ország nagy részén várhatók zivatarok (a nap második felében legnagyobb számban és intenzitásban, elsősorban keleten).

A zivatarokat főként felhőszakadás kíséri, emellett, kisebb eséllyel, 60-80 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

A friss figyelmeztetés szerint Budapesten, valamint Dunától keletre az összes megyében – Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén – másodfokú, Somogy, Tolna, Baranya, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés felhőszakadás veszélye miatt. Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: met.hu