Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Felfüggesztettet kapott a kutyáját autója mögé kötő balotaszállási asszony

Éppen csak meg nem dicsérték.

A Csongrádi Járásbíróság első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a balotaszállási asszonyt, aki tavaly nyáron autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját, míg az el nem pusztult.

A Szegedi Törvényszék közlése szerint a bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Felidézik, a nem jogerős ítélet szerint az asszony nagy testű, komondor jellegű kutyája tavaly augusztus 3-án – a vihartól félve – megszökött a balotaszállási tanyáról. A vádlott – mivel a kutya nem ment haza – két nappal később az állat keresésére indult, és meg is találta egy másik tanyán.

Az asszony ekkora az eb nyakörvére egy 120 centiméteres bálamadzagot kötött, amelynek másik végét az autó vonóhorgához rögzítette, majd a kutyát 2,7 kilométeren át, 20-30 km/h sebességgel vontatva hazaindult.

Az állat pusztulását a kocsihoz kötözés és vontatás okozta: súlyos sokkos állapot, a vérkeringés összeomlása, tüdőödéma és szívmegállás, illetve a vonszolás következtében kialakuló sérülései vezettek a halálhoz.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Emlékezetes, a balotaszállási eset tavaly óriási hullámokat keltett: a nő lincseléstől tartva bujkált, majd a településen állatvédők tüntettek, az ügy idei előkészítő ülése után pedig rendőröknek kellett kimenekíteniük a bíróságról az állatkínzót.