Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Kínában jön a járvány második hulláma: Peking összes óvodája és iskolája bezárt

Felfüggesztették a távolsági buszok közlekedését is.

Tovább nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Pekingben, miután a hét végén felfedeztek egy nagybani piachoz köthető járványgócot, a kínai fővárosban ezért újabb korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének megfékezésére.

Az MTI híre szerint a pekingi egészségügyi bizottság kedden arról számolt be, hogy hétfőn újabb 27 helyi fertőzésből eredő Covid-19 megbetegedést azonosítottak, ezzel a múlt csütörtök óta 106-ra emelkedett az új esetek száma a városban. A szomszédos Hopej tartományból négy újabb, a pekingi góchoz köthető megbetegedést jelentettek, míg egy embert a délnyugati Szecsuan tartományban diagnosztizáltak Covid-19-cel, azután, hogy Pekingből odarepült.

Egy hétfői döntés alapján átmenetileg nem hagyhatják el a várost olyan emberek, akiknél magasabb annak a kockázata, hogy megfertőződhettek. Ha pedig ilyen utasok az elmúlt napokban távoztak volna Pekingből, a hatóságok tájékoztatják az érintett úticélok hatóságait. Az ország több területén ismét 14 napos kötelező karantént vezettek be a Pekingből érkezők számára.

A kínai főváros közösségi személyszállító szolgáltatói, valamint a taxitársaságok ideiglenesen nem közlekednek Peking határán kívülre, a távolsági buszok közlekedését pedig szintén felfüggesztették.

A város egyes kerületeiben „háborús készültséget” vezettek be, az ott élők legfeljebb napi egy alkalommal, bevásárlás céljából hagyhatják el otthonukat, a nemrégiben újranyitott iskolákat ismét bezárták.

A hatóságok nagy erőkkel folytatják az igazolt fertőzöttekkel, valamint a piaccal kapcsolatba került emberek felkutatását. Önkénteseket is bevontak, akik házról házra járva kérdezik végig a lakókat a fertőzés kockázatának felmérésére. A városban emellett piacokon, zöldség- és gyümölcsüzletekben, vendéglátóhelyeken, valamint kormányzati épületekben ellenőrzik a megfelelő óvintézkedések és fertőtlenítési eljárások betartását.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A Peking déli részén található, 107 hektáros piac Peking mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel. A fertőzések felfedezése után a piacot bezárták, és széles körű tesztelést végeztek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz