Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Felhőszakadás, jégeső, „tartós eső” – ma is több figyelmeztetés van érvényben

Földre borult kalászok egy búzamezőn vihar után Hajdúszovát határában 2020. június 15-én.

Zivatar, felhőszakadás és tartós eső miatt is figyelmeztetéseket adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint

  • zivatarveszély miatt Vas és Zala megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki;
  • felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést;
  • Budapesten, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyében emellett tartós eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

felhoszakadas-idojaras

Azt írták: reggel a Dunántúl középső és keleti megyéiben, valamint a középső területeken további tartós eső várható, területi átlagban akár a 20 millimétert is meghaladhatja a lehulló csapadékösszeg. Előfordulhat dörgés, villámlás is egy-egy helyen a csapadékzónában.

A nap második felében a nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 milliméter csapadék), jégeső, 60-70 kilométer/óra feletti szél is társulhat – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21-27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet.